Netwerk en Infrastructuren

Home » Dienst » Netwerk en Infrastructuren

Bij B-Brave IT begrijpen we dat de IT infrastructuur het fundament is van uw complete automatiseringsorganisatie en dat zonder een stevig fundament het geheel als een kaartenhuis in elkaar zakt. Daarom besteden we veel aandacht aan infrastructuur en alle ontwikkelingen op dit gebied.

De fysieke IT infrastructuur wordt opgebouwd uit technische middelen. Deze vallen in de praktijk in vier hoofdgroepen uiteen:

  • Storage
  • Netwerk
  • Servers
  • Datacenter

Alle vier vormen ze de pijlers voor de diensten die door de IT omgeving worden geleverd. Deze componenten zijn nodig bij een draadloze netwerkvoorziening, een fileshare of bijvoorbeeld een ERP omgeving.

Eisen welke worden gesteld aan een IT infrastructuur

  • Schaalbaarheid
  • Beschikbaarheid
  • Toekomstvastheid

De eisen voor een IT omgeving worden steeds groter en daardoor verschuift de aandacht steeds meer van ‘willen weten hoe het werkt’ naar ‘willen weten wat wij er allemaal mee kunnen’.

Organisaties gaan steeds meer naar hoog beschikbare oplossingen aan de hand van bijvoorbeeld redundante netwerkvoorzieningen, 24×7 beschikbare storage (waarbij downtime voor upgrades niet meer wordt geaccepteerd), automatische failovers van serverparken of zelfs complete datacenters.

Bij B-Brave IT werken  professionals, ieder gespecialiseerd in eigen vakgebieden om op deze manier klanten maximaal te kunnen dienen. Onze klantenbase bestaat uit bedrijven waar IT een kritisch bedrijfsmiddel is geworden. Wij verzorgen de IT infrastructuren bij kleine en grote lokale en landelijke organisaties.

Wij voorzien in innovatieve IT oplossingen, van hardware tot software, van netwerk tot applicatiedistributie, van cloud tot on-site server en dataopslag oplossingen.

Daarnaast bieden wij verschillende mogelijkheden voor het proactieve beheer en onderhoud om beschikbaarheid en veiligheid te waarborgen.

Voor meer informatie neemt u dan vrijblijvend contact met ons op