Certified Hacker Forensic Investigation

Home » Dienst » Certified Hacker Forensic Investigation

Wat is forensisch onderzoeker?

Forensisch onderzoek naar computerhacking is het proces van het detecteren van hackaanvallen en het correct verzamelen van bewijsmateriaal om de misdaad te melden en audits uit te voeren om toekomstige aanvallen te voorkomen.

Computercriminaliteit in de hedendaagse cyberwereld neemt toe. Computeronderzoekstechnieken worden wereldwijd gebruikt door overheid en bedrijven en veel van hen wenden zich tot B-Brave IT Services BV om hier hulp in te vinden.

Computerbeveiliging en computeronderzoek zijn veranderende voorwaarden. Dagelijks worden meer tools bedacht voor het uitvoeren van computeronderzoeken, of het nu gaat om computercriminaliteit, digitale forensische onderzoeken, computeronderzoeken of zelfs standaardherstel van computergegevens.

Computerforensisch onderzoek is eenvoudigweg de toepassing van computeronderzoeks- en analysetechnieken in het belang van het bepalen van mogelijk juridisch bewijs. Bewijs kan worden gezocht in een breed scala van computercriminaliteit of misbruik, inclusief maar niet beperkt tot diefstal van handelsgeheimen, diefstal of vernietiging van intellectueel eigendom en fraude. CHFI-onderzoekers kunnen gebruik maken van een reeks methoden voor het ontdekken van gegevens die zich in een computersysteem bevinden, of voor het herstellen van verwijderde, gecodeerde of beschadigde bestandsinformatie, ook bekend als computergegevensherstel.

bijvoorbeeld : u heeft in uw bedrijf het idee dat er dingen niet kloppen wat personeel doet, of u ziet geld verdwijnen uit uw bedrijf, dit kunnen wij voor u onderzoeken en bewijs verzamelen voor een rechtszaak tegen de desbetreffende persoon of personen.

bijvoorbeeld : uw bedrijf is slachtoffer geworden van een digitale aanval, hierin kunnen wij voor u uitzoeken wat er gebeurt is, oplossen en terugwinnen van gegijzelde bestanden ( zonder het betalen van losgeld ) en bewijs verzamelen naar de dader(s).

voor informatie neem contact met ons op via de contact pagina of bel 085-2737368